Wat Heb je Nodig Voor Overschrijven Auto

Welk deel van de nummerplaat moet worden overgedragen?

Op zondag moet u bij de verkoop van de auto het hele registratiedocument meenemen. Dit bestaat uit ofwel een kentekencard en de tenaamstellingscode, ofwel het originele kentekenbewijs (deel IB) en het overschrijvingsbewijs (deel II).Jan 31, 2019

Is het mogelijk om een auto over te dragen zonder toestemming van de eigenaar?

U hoeft als verkoper niet bij de overdracht aanwezig te zijn, al wordt dat wel aangeraden. U kunt ook iemand anders sturen als u niet aanwezig kunt zijn. Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de koper de auto op zijn naam laat registreren.

Lees ook
Hoe Lang Mag een Auto op een Parkeerplaats Staan

Als je je auto verkoopt, wat moet je dan inleveren?

U hebt het volledige kentekenbewijs op papier of de registratiekaart met de inschrijvingscode van het voertuig. Bent u uw kentekenbewijs (of een deel daarvan) kwijt? Dan moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Als u uw kentekenbewijscode kwijt bent, moet u een nieuw kentekenbewijs aanvragen.

Hoe draag ik mijn auto over?

U en de koper/koper reizen naar een registratiekantoor voor voertuigen om de auto (of een ander voertuig) over te schrijven. Het duurt slechts een paar minuten om een auto hier te registreren. De aanwezigheid van de verkoper bij de registratie is niet vereist.

Is er een verschil tussen een overdrachtscertificaat en een registratiecertificaat?

Het kentekenbewijs deel 3 wordt sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs genoemd. Dit is vanaf 1 januari 2014 vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het onderdeel dat u thuis moet bewaren voor het geval u uw kenteken moet verplaatsen. Hoe kunt u geld besparen op de autoverzekering?

Het overschrijvingsbewijs bevindt zich in welk deel van het inschrijvingsbewijs?

Deel II van het overschrijvingsbewijs is nodig bij de overdracht van het kentekenbewijs en moet thuis worden bewaard.

Lees ook
Hoeveel Kg Kan Mijn Auto Trekken

Hoe kom ik aan een auto die niet op mijn naam staat?

De griffier zal u twee documenten overhandigen: een inschrijvingsverslag en de eerste vier cijfers van uw inschrijvingscode. een certificaat van vrijgave Dit is het bewijs dat het voertuig niet langer op naam van de verkoper staat.

Is het mogelijk voor mijn vrouw om een auto op mijn naam te registreren?

Voertuig op naam van uw partner Als uw partner de primaire bestuurder van het voertuig is, kunt u bij de meeste verzekeraars het voertuig op hun naam laten verzekeren. De auto hoeft geen eigendom van uw partner te zijn. Vaak bent u wel verplicht om op hetzelfde adres ingeschreven te staan.

Kan ik de auto van mijn partner meenemen?

Dit wordt ook wel een auto-overschrijving genoemd. Wilt u de auto op naam van iemand anders laten zetten? Dit is geen optie. Tijdens de registratie van het voertuig moet de koper aanwezig zijn.6 mei 2021

Wat moet u doen als u een personenauto verkoopt?

Hoe uw auto te verkopen aan een particulier

 1. Maak een verkoopcontract. Het verdient de voorkeur twee exemplaren te maken, één voor elke partij.
 2. Er hoeft geen BTW te worden betaald.
 3. Laat de auto inspecteren voordat u hem verkoopt.
 4. Er is geen garantie beschikbaar.
 5. Geef de koper deze documentatie.
 6. Uw kentekenbewijs moet worden ingeleverd.
 7. Uw nummerplaat kan hergebruikt worden.
 8. Tip.
Lees ook
Is Ford Fiesta een Goede Auto

Welke documenten hebt u nodig bij de verkoop van een auto zonder keuring?

Wanneer u uw tweedehands auto verkoopt, heeft u de volgende documenten nodig:

 • origineel aankoopbewijs
 • Het inschrijvingsbewijs.
 • certificaat van inspectie
 • verklaring van overeenstemming
 • het formulier “aanvraag tot inschrijving van een voertuig” van de technische controle.
 • Car-Pass.
 • Service-handleiding

Kan ik de auto van iemand anders verkopen?

Kan ik een auto namens iemand anders verkopen (machtiging)? Zeker, maar alleen als de wettige eigenaar van de te verkopen auto u daarvoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven. Machtiging is een mogelijkheid voor zowel particulieren als bedrijven.

Is het mogelijk voor een buitenlander om een auto in Nederland te registreren?

Samengevat kan een auto worden geregistreerd met een buitenlands rijbewijs. U moet dan wel ingeschreven staan in het Basisregister Personen en in alle omstandigheden een uittreksel BRP meenemen. Verkoopt u het voertuig aan iemand die een buitenlands kenteken heeft? Dan gelden de exportregels en moet u het voertuig exporteren.Dec. 23, 2019

Is het mogelijk om uw auto over te schrijven bij Jumbo?

U kunt echter wel uw nummerplaat in het hokje veranderen. U dient van tevoren bij de Jumbo in uw regio na te vragen of zij deze service aanbieden. Neem altijd de tenaamstellingscode, het overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee bij het overschrijven van uw auto naar Jumbo.6 mei 2021

Geef een antwoord