Je bekijkt nu Wanneer Moet Mijn Auto Apk

Wanneer Moet Mijn Auto Apk

Hoe lang kun je zonder een APK?

Wanneer moet een auto worden gecontroleerd op waterstof APK: Wanneer de APK verloopt, wat moet u dan doen? Volgens dit artikel mag u uw voertuig tot twee maanden na het verlopen van de APK op de openbare weg parkeren. U mag er echter niet mee rijden! Uw auto moet aan het einde van deze termijn door de APK zijn, anders wordt deze geschorst.

Wanneer vervalt de APK in 2022?

De APK kan over twee maanden verlopen zijn. Dit geldt voor alle auto’s. U kunt uw auto schorsen als u hem niet binnen twee maanden kunt laten keuren, bijvoorbeeld omdat hij wordt gerestaureerd of omdat u wacht op onderdelen. Nadat de auto uit de schorsing is gehaald, wordt de APK-plicht hervat.

Lees ook
Welke Lamp Zit Er in Mijn Auto

Hoe weet ik wanneer het tijd is voor een APK?

De RDW stuurt u zes weken voor het verlopen van de APK van uw voertuig een brief om u op de hoogte te stellen van de APK-vervaldatum. Deze brief komt per post of elektronisch in uw Berichtenbox. U bent als voertuigeigenaar altijd zelf verantwoordelijk voor het op tijd laten keuren van uw auto.

Hoe lang van tevoren kunt u uw voertuig laten keuren?

Laat u uw auto binnen twee maanden na het verlopen van de APK keuren? Dan wordt de oude vervaldatum met een jaar of twee verlengd. De prijsstelling is afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden. Het voertuig krijgt een nieuwe vervaldatum als het meer dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum wordt gekeurd.

Lees ook
Hoeveel Inch Banden Auto

Wat gebeurt er als je geen geldige APK hebt?

Er mag niet met de auto gereden worden als hij niet gekeurd is. De auto valt niet meer onder de verzekering. Als u zonder APK rijdt, krijgt u een boete. Als de auto een maand na de vervaldatum nog niet is gekeurd, volgt automatisch een boete.

Wat gebeurt er als ik de autokeuring mis?

U moet niet alleen voor de keuring zelf betalen als u te laat komt voor de keuring. Als u te laat komt, wordt u een toeslag aangerekend. Hoe langer u wacht, hoe hoger de toeslag. Deze toeslag is uiteindelijk relatief gering (minder dan 30 euro).

Hoe lang kun je de APK uitstellen?

Is het mogelijk om de APK uit te stellen? Na de APK-vervaldatum mag uw auto nog maximaal twee maanden op de openbare weg staan. Helaas is uitstel na de gebruikelijke marge van twee maanden niet mogelijk.

Is het mogelijk om de keuring uit te stellen?

Het is helaas niet mogelijk om uitstel te vragen. Het maakt niet uit wie het voertuig voor de autokeuring aanbiedt. Dit kan gemakkelijk in uw plaats worden gedaan door een familielid, vriend of kennis.

Lees ook
Wat Zijn Betrouwbare Auto's

Hoeveel van een APK boete is er al voorbij?

De huidige boete voor een verlopen APK is €130. Als de auto na twee maanden nog niet is gekeurd, krijgt u automatisch een vergoeding en een eerste aanmaning van de RDW.

Hoe kom je aan een APK voor twee jaar?

Als het voertuig 30 jaar of ouder wordt, wordt de APK-frequentie teruggebracht naar eens in de twee jaar. De APK-verantwoordelijkheid eindigt bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd van het voertuig. De APK-verplichting eindigt bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd.

Is het nodig roet te meten voor de APK?

Tot 2012 was een roetmeting vereist voor een APK-keuring. Deze meting is vervangen door een EOBD meting. Rijdt u in een dieselauto die na 1979 is gefabriceerd en levert de EPOBD-meting een negatief resultaat op? Tijdens de APK-keuring kan een roetmeting worden uitgevoerd.

Geef een antwoord